Policajti vypátrali a predviedli páchateľa ohavného činu, prešovskí policajti chytili vlámačov

06.02.2008 Celý región

Dnes v ranných hodinách policajti zo Starej Ľubovne spolu s kukláčmi vykonali služobný zákrok v meste v časti zvanej Podsadek na dolapenie páchateľa zločinu znásilnenia a prečinu porušovania domovej slobody zo dňa 23.12.2007.
Operatívnym šetrením polícia mala poznatky, že dotyčný muž by mohol byť ozbrojený krátkou guľovou zbraňou a členovia rodiny, s ktorými žije taktiež.
V nočných hodinách v spomínaný decembrový deň po rozbití sklenenej výplne na vchodových dverách jedného z rodinných domov vošiel do vnútra a v spálni zobudil spiacu 81 ročnú majiteľku, ktorú fyzicky napadol, brutálne zbil a násilím ju donútil k súloží. Žene spôsobil rôzne zranenia, ktoré si vyžiadali nemocničné ošetrenie a liečenie do 7 dní.
Na základe intenzívnej operatívno-pátracej činnosti policajtov ako páchateľa vypátrali 21 ročného muža z Podsadku. Po vyhodnotení biologických stôp zaistených pri ohliadke miesta činu v čase skutku a vykonanou analýzou DNA je zistené , že tieto nepochybne patria obvinenému.

Prešovskí policajti chytili vlámačov
Policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky v Prešove dnes v noci zadržali dve podozrivé osoby kráčajúce po chodníku na Ulici 17 novembra smerom k budove Pedagogickej fakulty a nesúce cestovné tašky. Keďže predtým anonymný občan zavolal policajtom, že v jednom z rodinných domov na spomínanej ulici je pravdepodobne vykonané vlámanie, lebo bol v ňom podozrivý hluk, policajti vyzvali obidve osoby, aby predložili ku kontrole preukazy totožnosti. Po stotožnení policajti zistili, že ide o 41 ročného Košičana a 39 ročného Prešovčana, v minulosti už súdne trestaných. Neskôr po vykonaní bezpečnostnej prehliadky predmetného domu a vykonaní bezpečnostnej prehliadky obidvoch mužov na obvodnom oddelení policajti našli u mužov rôzne predmety, ktoré títo použili pri vlámaní sa do rodinného domu, aj kľúče od auta, ktoré mali zaparkované obďaleč . Auto im nepatrilo, požičali si ho od istej a.s.
Pri vypočúvaní na polícii jeden z mužov uviedol, že na vlámanie do domu ho najal majiteľ domu a chcel, aby otvorili a vykradli trezor , v ktorom bola vyššia čiastka peňazí. Do domu sa dostali po vypáčení okna krompáčom, ale trezor sa im nepodarilo otvoriť ani kľúčom, ktorý im označil majiteľ, ani páčidlom alebo krompáčom. Majiteľke trezoru spôsobili škodu vo výške 20 000, - Sk.
Mužov vyšetrovateľ obvinil z prečinov porušovania domovej slobody, krádeže v štádiu pokusu a poškodzovania cudzej veci formou spolupáchateľstva.
Policajti preverujú aj informáciu o tom, že si jedného z nich najal na vlámanie majiteľ domu.
Zároveň ďakujeme všímavému občanovi, ktorého ničenie cudzieho majetku nenechalo ľahostajným a oznámil to polícii.

Krádež Octávie
V čase od 15.30 hod. dňa 5.2.2008 do 14.40 hod. dňa 6.2.2008 neznámy páchateľ ukradol os. mot. vozidlo zn. Š-Octávia, EČV: CA-423AU, ktoré bolo zaparkované na Sídlisku Podjavorinskej v Poprade. Na pravej strane vozidla chýbajú vodorovné plastové lišty, farba parížska modrá
 

Vyberte región